Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Medovník

0.0
Medovník

Potřebné ingredience

Těsto:80g tuku na pečení,100g cukru krystal ,2vajce, 2lžící medu,1lžíčka sody bikarbonát ,200g polohrubá mouka,200g hladká mouka,2lžíčka koření na medovník(perník),1lžíčka kakao,rum. Krém 1:500ml mléka,5lžíc hladký mouky,250g. másla,170g cukr krystal.KREM2:zakysána smetana ,moučkový cukr,mleté ořechy .

Postup přípravy

1.V hrnci nad párou míchám metličkou(asi 15min.) cukr,tuk,vajíčka,med,koření,kakao a před koncem přidám sodu(těsto od sody nabude a zhoustne).Sundáme z páry a necháme 5 minut odstát.
2.Vmícháme polohrubou mouku a pořádně promícháme metličkou.
3.Dáme na vál hladkou mouku(možná si těsto vezme všechnu mouku a možná ne) a přidáme těsto z kastrůlku.Těsto musí být teplé, líp se zpracovává.
4. Udělám váleček a rozkrájím na 5kusů.
5.Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrojíme kruh podle talíře (já mam teď srdce) a přenáším na válečku na plech.
6.Plech otočíme dnem vzhůru pokapeme vodou a dáme na to pečící papír(voda papír přilepí na plech)položíme placku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do hnědo zlata.Já peču v horkovzdušné troubě 3 plechy na jednou.Z okrajků upečeme placku, kterou po vychladnutí rozdrobíme v robotu.
7.Krém:z mléka a mouky uvařím kaši. Do teplé kaše zamíchám cukr. Necháme vychladnout. K máslu po částech zašleháváme kaši(po lžících aby se nesrazil).Pozor máslo a kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu.Kdo má rád může do krému přidat : ve 2 lžících rumu rozmícháme 1-2 lžičky instantní kávy..Krem
2:jedna zakysána smetana +1kylimek od smetany -mletých ořechu +pul kelimku cukru moučky smícháme do hromady.Krémem 2 natřeme jednu placku . 8.Každou vychladlou placku potřeme rumem a pak krémem.Slepujeme k sobě, strany a vrch medovníku potřeme krémem a obalíme drobkama a ozdobíme ořechama.Necháme rozležet
,já nedávám medovnik do lednice. Maminky, až budete potřebovat poradit pište! Dobrou chuť!

koření

Nad párou

přidáme polohrubou mouku

Mícháme z hladkou moukou

Uděláme váleček

Přenášíme na plech

Pečeme na 180°C

Upečené potíráme rumem...

Obalíme drobkama

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tesorino 12. 2. 2010, 21:32
Pani Svetlanko, ten je nadherny a hlavne zni moc dobre. Muzu se Vas zeptat, jak predem-casove jej pripravite nez se do nej pusti? Pokud bych jej chtela udelat na tuto nedeli, staci jej pect zitra anebo uz je pozde? Nechavate jej ulezet uz pak i s kremem a nazdobeny anebo jen samotne platy upecene? To je otazecek. Moc dekuji za upresneni. Mili
Svetla35 13. 2. 2010, 13:05
@tesorino Dobrý den,omluvám se za pozdní odpověď,Můžete upéct dnes,a stačí přes noc nechat při pokojové teplotě.Až namažete vychladlé placky rumem ,a dáte krém,do rána je měkký.Připravím těsto a hned to dělám .Uvařte předem kaší na krém,aby zchladla a může se péct.Světla
xanavi 5. 2. 2010, 18:22
děkuji za receptík,co nejdříve ho vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y)Ivana
Svetla35 5. 2. 2010, 22:43
@xanavi Děkuji (L) (L) (L)
HHaannuullee 5. 2. 2010, 8:56
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)super
Svetla35 5. 2. 2010, 10:32
@HHaannuullee Děkuji (L) (L) (L) (L)
Ilonáček 4. 2. 2010, 21:02
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Svetla35 4. 2. 2010, 22:35
@Ilonáček Děkuji (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie